Jaké pojištění se vyplatí mladým lidem?

Mladí lidé jsou často svobodní, díky čemuž hodně cestují a sbírají adrenalinové zážitky. Neřeší tolik budoucnost, ale především je zajímá, co se děje tady a teď. Jaké pojištění by v jejich “výbavě” tedy nemělo chybět?

Úrazové pojištění

Aktivní lidé by rozhodně neměli otálet se zřízením kvalitního úrazového pojištění. Stačí v horách špatně šlápnout a neštěstí je na světě, leckdy i s dlouhodobými či trvalými následky. Dobré je zvolit úrazové pojištění, které v případě, že je klient uplatní, zajistí při dlouhodobé pracovní neschopnosti dotyčnému denní odškodné. 

Zároveň by mělo pojištění krýt trvalé následky a případnou plnou invaliditu. Trvalé následky mohou být kompenzovány rok po úrazu. Smluvené plnění pro případ invalidity by mělo být v takové výši, aby v případě osobní tragédie opravdu situaci usnadnilo. Pokud dotyčný není ještě živitelem rodiny, pojištění pro případ úmrtí nepotřebuje.

Havarijní pojištění

Mladí lidé si pořizují svá první auta a začínají řídit. To nese velkou míru zodpovědnosti. Nejen za sebe, ale i druhé. Proto je dobré vyřídit si kvalitní havarijní pojištění vozidla. Na silnicích člověk totiž nikdy neví. Ani sebelepší řidič neochrání svůj automobil před všemi nástrahami provozu. 

Pakliže máte sjednané kvalitní havarijní pojištění, můžete v klidu uhánět po silnicích s větrem o závod. V případě, že dojde ke střetu s jiným vozidlem či překážkou, budete kryt pojišťovnou. 

Důchodové pojištění

Penze je daleko a mladí lidé rádi žijí zejména přítomným okamžikem. Jenže čím dřív začnete spořit na důchod, tím více se vám to vyplatí. V případě tohoto pojištění platí, že není čas ztrácet čas.